Tratare lemn acoperiș biserica Vălari

 Biserica din satul Vălari, comuna Topliţa este un relict în arhitectura de lemn sacrală romanească, unica de acest fel cunoscută până în prezent în Europa, probabil și ceea mai mică din țară, deoarece are doar 3,5 metri lățime și 8 metri înălțime. Biserica este înscrisă pe vechea listă a monumentelor istorice prin HCM 1160/1955, poz. 1439, și pe noua listă, din iulie 2000, sub codul HD-II-m-A-03472.  Precipitaţiile trecând prin acoperișul șubred, au facilitat apariţia unor ciuperci precum și a insectelor xilofage care au afectat integritatea tălpilor longitudinale ale navei monumentului. Aceste probleme cerând intervenția urgenţă a unor lucrări de conservare. Unicitatea și valoarea acestui lăcaș de cult motivând salvarea lui.
  Acţiunea de restaurare a fost iniţiată de „Ambulanţa pentru Monumente”Asociaţia „Monumentum” si firma Deposib, distribuitoare a produselor Bochemit. Bochemit Forte Profi este substanţa propusă de Bochemit ca și soluţie optima pentru tratarea pe termen lung a lemnului de exterior al biserici. Odată ce produsul a fost fixat în lemn prin impregnare substanţele sale active devin neextractibile la acţiunea interperiilor naturii(apa de ploaie, ninsorile etc.) indiferent de anotimp, astfel conferind lemnului acoperitorii de siță a monumentului o rezistenţă sporităBochemit Forte Profi este alegerea numărul unu pentru a proteja toate tipurile de elemente din lemn de exterior și în contact cu solul. Această intervenţie de urgenţă stopează degradarea iremediabilă a monumentului. Ultima intervenţie pe acest monument s-a făcut undeva prin anii ’70.
 
 
 
 
 
 
 
 
 Produsul Bochemit Forte Profi precum și alte produse utilizate în vederea protejarii lemnului este disponibil pe: www.deposib.ro
 
 

 

 

 

 

 
 
 
  
 
 
 

 
 

 

 

 

 

 
 

 

DEPOSIB EXPERT SRL

Tel: 0374 461 460
Mail: contact@deposib.ro
Web: https://www.deposib.ro
Web: https://www.bochemit.ro

 

AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU PROTECȚIA CONSUMATORILOR

Soluționarea Alternativă a Litigiilor