Tratare lemn acoperiș biserica Jupânești

 

  Biserica de lemn din Jupânești se aflata in zona Făgetului din Judetul Timis si este renumită pentru unicitatea ei in randul arhitecturii bisericilor de lemn in forma de corabie din spatiul bănățean.  Cândva, sute de biserici dominau cu turlele lor peisajele satelor, însă in timp ele au dispărut rând pe rând. Unele au fost înlocuite cu biserici noi de piatră, altele s-au pierdut odată cu sistematizările austriece, dar peste cele mai multe s-a așternut nepăsarea, abandonul și neglijența umană.

 Biserica de lemn din Jupânești este si ea in pericol de a disparea in ceata nepasarii cotidiene. Putinii cercetători care si-au aplecat atenția asupra sa ii dateaza aparitia undeva între sfârșit de secol XVII și început de secol XVIII. Astăzi, regăsim această prețioasă biserică uitată, cu acoperișul distrus de ploi și zăpezi. Oamenii din sat au încercat sa o apere de stichiile naturii cu o prelată uriașă care insa a fost spulberată de furtuni. Tocmai de aceea, Ambulanța pentru Monumente Banat și-a propus, cu sprijinul Mitropoliei Banatului și a comunității locale, să intervină asupra învelitorii de șindrilă foarte deteriorată, prelungind astfel viața monumentului și pregătindu-l pentru o ulterioară restaurare.
 Solutia propusa de firma specializata in comercializarea de produse de  tratare a lemnului, Deposib, pentru restaurarea si consolidarea acoperisului-de dranita de lemn, a fost Bochemit Forte Profi. 
 Bochemit Forte Profi ofera o protectie pe termen lung a lemnului de exterior al biserici . Odată ce produsul a fost fixat în lemn prin impregnare componentele sale active devin neextractibile la acţiunea interperiilor naturii(apa de ploaie, ninsorile etc.) indiferent de anotimp, astfel conferind lemnului acoperitorii de dranita a monumentului o rezistenta sporita. Bochemit Forte Profi este alegerea numărul unu pentru a proteja toate tipurile de elemente din lemn de exterior.
 

DEPOSIB EXPERT SRL

Tel: 0374 461 460
Mail: contact@deposib.ro
Web: https://www.deposib.ro
Web: https://www.bochemit.ro

 

AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU PROTECȚIA CONSUMATORILOR

Soluționarea Alternativă a Litigiilor